tiistai 19. helmikuuta 2013

TTT - MIKÄ TEKEE MINUT ONNELLISEKSI

Sain Sannalta haasteen, jossa tuli pohtia kymmentä asiaa, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Tällaiset aiheet ovat tärkeitä, koska joskus kaikkien arkiajatusten keskellä meinaa unohtaa, mistä todellinen onni tulee. Enkä samalla malttanut olla linkittämättä paria ihanaa maalausta, joita katsellessa myös tulee iloiseksi.

10. Tuli
Loistaa talvella auringon poissaollessa kynttilöissä ja sitten joskus tulevan oman kodin takassa. Kesällä mikään ei ole parempaa kuin leirinuotio ja savunhajuinen metsä.

Vincent Van Gogh: Peasant burning weeds (1883)
9. Aika
Nyt kun opiskelen ja teen työtä yhtä aikaa, on alkanut yhä enemmän arvostaa niitä pieniä vapaahetkiä, ja varsinkin vapaapäiviä. Onnellisuutta on rauhassa juotu aamukahvi, päiväunet silloin kuin väsyttää, sängyssä lukeminen illalla ilman aikaista aamuherätystä...

William Adolphe Bouguereau: Rest in harvest


8. Värit
Väreistä saan voimaa. Syksyllä puiden lehdistä, keväällä niiden hennosta viherrysksestä, kesällä sininsestä merestä ja talvella pehmoisen värikkäistä pipoista ja lapasista...

Paul Klee: Fire evening
7. Opiskelu
Elämäni "pääsisältö" juuri nyt. Rakastan opiskelua, ja toivon ettei tämä aika elämässä loppuisi vielä pitkään aikaan.

Correggio: Adoration of the child
6. Väkertely 
Olen ihminen, jolle on täysin mahdotonta istua rauhassa paikallaan pitkää aikaa. Telkkaria katsoessa ja luennolla istuessa pitää olla kutimet mukana, jos ne unohtuvat niin vihkoon on ainakin pakko piirtää. Tykkään myös tehdä kaikenlaista itse kotonani. Ei täällä paljoa valmiina ostettuja asioita löydy, vaan lähes kaikissa on uusi muotoilu, maalikerros tai muu tuunaus. Täällä on korupuu, joka syntyi metsästä haetusta oksankäkkyrästä, seinällä kankaasta pingotettuja tauluja ja sängyllä itseommeltuja tyynyjä.

Joaquin Sorolla: Italian girl with flowers (1886)5. Haaveilu
Ilman mielikuvitusta olisin hukassa. Voisin viettää useamman tunnin päivässä rauhassa pääni sisällä omissa haavemaailmoissani.

John Constable: The edge of a heath by moonlight (1810)

4. Kirjat
Tämä oli varmasti suuri yllätys. Ei kai olisi kirjablogisti eikä mikään, jos kirjat eivät tekisi onnelliseksi?

Camille Corot: Woman reading a landscape
3. Koti
Koti on turvapaikka, ja siellä saa olla oma itsensä. Sen tärkeämpää ei olekaan.

William Adolphe Bouguereau: The bird Ch Ri (1867)
2. Aurinko
Minussa on varmaan joku sisäänrakennettu aurinkotutka. Kun aurinko paistaa ja ulkona on valoisaa, minulle on automaattisesti iloinen olo, kun taas pari päivää harmautta vetää mielen maahan.

Felix Valloton: Sunset (1910)1. Läheiset
Ilman läheisiä mikään yllä mainittu ei tuntuisi miltään. Vaikka yksin on välillä kiva olla, olisi maailma tyhjä ilman heitä.

William Adolphe Bouguereau: A childhood idyll (1900)11 kommenttia:

 1. Peikkoneito, eikö myös taide olisi ollut yksi 'sun juttu'....

  (Kiinnostavaa kuulla, mitä sanot Müllerin Sydäneläimestä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa vasta kun luin kommenttisi, niin tajusin että unohdin sen. Kai taide on tavallaan niin itsestäänselvyys. Tai ei ehkä taide vaan ylipäätään kauneus. Mutta toisaalta se sisältyy noihin väreihin. Maalauksethan ovat vain tapa sulauttaa värejä eri tavoin toisiinsa ja muodostaa uusia merkityksiä. :)

   Poista
 2. Ihania, maanläheisiä asioita! Näinhän se on; onnellisuuteen ei ole olemassa mitään neljännen asteen yhtälöä, joka odottaa ratkaisuaan jossain kulman takana, jota kädet kurottaa, melkein hipaisee, mutta aina se lipsahtaa ulottuvilta, vaan onnellisuus on tässä ja nyt, yksinkertaisissa pikku asioissa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti kirjoitettu, juuri näin! ;)

   (p.s. nyt rupesin pohtimaan miten ne korkeamman asteen yhtälöt ratkaistiinkaan, siihen oli kai joku hassu kaava, mutten yhtään muista)

   Poista
 3. Olipa kaunis postaus monellakin tasolla :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Käytin eilen puolen yötä noiden kuvien etsiskelyyn ja linkittelyyn. (ja koska olen alkanut muiden vanavedessä panikoimaan tekijänoikeuksista, oli aina pakko tarkastaa erikseen että jokaisen taiteilijan kuolemasta oli kulunut yli 70 vuotta.) ;)

   Poista
 5. Suloinen postaus ja kauniita kuvia! Ihastuin etenkin viidenteen kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuva on minunkin lempparini yhdessä tuon kolmanneksi alimmaisen kanssa. ;)

   Poista
 6. Ihana postaus, nuo kuvat on niin kauniita!!!! :)

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta