maanantai 2. tammikuuta 2012

BLOGISTANIAN FINLANDIA - MINUN EHDOKKAANI

Sallan lanseeraama Blogistanian varjofinlandia kertoo mitä mieltä me tavalliset lukijat (ja lukutoukat) olimme tänä vuonna ilmestyneistä kotimaisista kirjoista. Meneekö lista samaan suuntaan kuin varsinaiset finlandiaehdokkaat vai ottaako se aivan erilaisen kurssin. Minä ainakin odotan lopullista listaa suurella innolla.

Ensiksi ryhdyin ruotimaan varsinaisia finlandiaehdokkaita. En ollut kovin vakuuttunut monestakaan niistä, mutta yhdellä oli selkeästi oma ääni ja sanottavaa. Tuo yksi ylitse muiden oli Jenni Linturin Isänmaan tähden.

Oma arvioni löytyy täältä. Lisäksi kirjaa ovat arvosteluissaan kehuneet myös ainakin Päkä, Tuulia ja Morre.


Muut ehdokkaat poimin Finlandialistan ulkopuolelta. 
Ehdottomasti mukaan täytyy saada Ida Rauman huikea esikoinen Katoamisten kirja. Kirja yllätti niin minut kuin muutkin rohkeudellaan ja yllättävyydellään ja se on kerännyt roppakaupalla kehuja eri tahoilta.

Itse kirjoitin siitä täällä ja kehuvia arvioita löytyy myös Susalta, Lauralta, Morrelta ja Mari A:lta.

Vuoden kotimaisista Marja-Leena Virtasen Kirjeitä kiven alle oli minulle henkilökohtaisin ja koskettavin. Se oli kaikenkaikkiaan hieno kirjallinen saavutus, ja sen paikka on ehdottomati tällä listalla.

Minä suorastaan rakastin sitä, ja siihen rakastuivat myös Leena Lumi, Sanna, Sara ja Valkoinen kirahvi.
Miksi vain kolme ehdokasta, kun saisi nimetä kuusi?
Halusin pitäytyä itselukemissani ja pitämissäni kirjoissa. Oma lukukokemus ei aina ole samanlainen kuin muilla, vaikka kirja olisi kuinka hyvä. Luotan siihen, että ne muut kiinnostavat ja blogeissa kehutut kirjat nousevat esille muiden tahoilta.

2 kommenttia:

  1. Aivan upea lista! Linturin kirjan minäkin haluaisin lukea. Luulen, että se on aivan paikallaan tällä listalla. Virtasen kirja jäi pitkäksi aikaa mieleen. Vahvaa ja valovoimaista, kielen lentoa!

    Nyt vain odottelemaan, miten käy.

    VastaaPoista
  2. Miten mielenkiintoista saada seurata, lukea kirjablogistien omia listoja! Saada niistä vaikutteita, tietoa etsiä kirja, joka muutoin saattaisi mennä ohitse..
    kiitos sinulle.♥

    VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta