tiistai 5. heinäkuuta 2011

KIRJAIMELLISESTI - BLOGGERINPAHUS?

Minulla oli kyllä mietittynä hieman muunkinlaisia pohdintoja tälle viikolle, mutta jotenkin rakas blogisofta rynni taas kaiken edelle. Huomasin, että ongelmat eivät ole vieläkään poistuneet, päinvastoin.

Minulta blogger toukokuussa poisti pari merkintää ja kaikki niihin tulleet kommentit, nyt se välillä heittää ulos kesken kaiken ja välillä estää kommentoimasta. Pystyttekö te kommentoimaan blogiani? Muutin kommentoinnin ponnahdusikkunalliseksi, koska joku suositteli sen auttavan ongelmiin. Joku puhui myös kirjainvarmistuksen poistamisesta, mutta en haluaisi kyllä tehdä sitä, jollei mikään muu auta. 

Mitä vinkkejä teillä on bloggerin kenkkuilun suhteen? Paraniko kommentointi ja muu jollain keinolla? Mitä se on teiltä vienyt tai blogielämäänne hankaloittanut? 

Purkakaa mieltänne vapaasti!

Richard Young: Waiting in the Wings

20 kommenttia:

 1. En ole kuullut kommentointivaikeuksista, mutta kaikkea pientä Bloggerin kanssa on kyllä ollut. En esim. saa sivupalkin tietoja päivetettyä kuin IE:llä. Eihän se ole iso juttu, mutta tuntuu yllättävän työläältä aina avata IE pelkästään tuollaisen pikkujutun takia.

  VastaaPoista
 2. En tiedä mistä kommenttien ajoittainen häviäminen johtuu (esim. edelliseen postaukseesi kommentoidessani saatiin unohtaa sanavahvistuksen, en tiedä?) Miksi sanavahvistus pitäisi poistaa - senkö takia, koska kaltaiseni hajamieliköt unohtavat sen takia viestin puolitiehen? :)

  minulla blogger on kenkkuillut lähinnä siten, että välillä ei tahdo kuvien laittaminen onnistua millään.

  VastaaPoista
 3. Mulla Blogger on toiminut viime aikoina yllättävän hyvin. Mitä nyt Blogger joskus väittää, etten seuraa ainuttakaan blogia :D

  Firefoxilla en saa muokattua blogiani lainkaan, joten olenkin täysin siirtynyt Chromen käyttäjäksi.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli silloin (tookokuussako?) bloggerin massarikkoontumisen aikana viikon verran vaikeuksia niin kommentoimisessa kuin kirjautumisessakin. Siitä en tiedä, onko minun blogiini ollut kommentointiongelmia - en ainakaan sellaisesta tietoinen ole. Nykyään ongelmia tuottaa sivupalkki, joka ei aina tunnu päivittyvän sekä lukijat-laatikko, josta häipyvät kuvat kerran viikossa. :D Evästeitä tyhjentämällä olen yrittänyt ongelmia ratkoa. Muutenhan tämä on ihana alusta, jos muihin blogipohjiin vertailee (ilmaispalveluksi parempi kuin hyvä), joten en tahtoisi tästä luopuakaan. Toivotaan, että nämäkin viat saataisiin taas jossain vaiheessa kuriin.

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ole ollut kommentoinnissa mitään ongelmia paitsi silloin toukokuussa, kun ilmeisesti jokaiselta hävisi postaus tai pari. Silloin sisäänkirjautuminenkaan ei onnistunut paitsi Google Chromella (käytän pääsääntöisesti Mozillaa) jostain syystä. Luin sitten jonkun blogista, että sivuhistoian tyhjentäminen voisi auttaa. Kokeilin ja toimi! Erikoista.

  Mutta minulla on ollut blogini perustamisesta saakka sellainen ongelma, että sivupalkissani olevat tuoreimmat blogipostaukset eivät aina päivity. Sivun lataaminen uudelleenkaan ei auta. Joudun aina kirjoittamaan blogini osoitteen uudelleen, siis ihan kirjain kirjaimelta, jotta uudet postaukset päivittyvät listaan. Lisäksi siellä ei aina näy kaikkien blogit! Sinun blogisi on muistaakseni aina näkynyt uusine postauksineen, mutta jonkun, joka on kirjoittanut samanakin päivänä, ei näy eikä kuulu. Näiden ongelmien vuoksi olen ottanut käyttööni bloglovinin, jonka kautta myös seuraan blogeja. Sinne ilmeisesti ne päivittyvät kunnolla.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa!!! <3 Ponnahdusikkuna auttoi, nyt minäkin pystyn vihdoin kommentoimaan!! :)

  Kuten sinulle jo kerroinkin, on joitakin blogeja joihin en pysty lainkaan kommentoimaan, ne taitavat kaikki olla sellaisia joissa kommenttiasetuksena on jotain muuta kuin ponnahdusikkuna. Ainakin Nenä kirjassa- ja Kujerruksia -blogit tulevat mieleen, niihin en ole päässyt kommentoimaan aikoihin. :(

  Tänään huomasin myös sellaisen ongelman, ettei iltapäivällä kirjoittamani päivitys näkynyt kenenkään blogeissa. Julkaisin kirjoitukseni Turkka Hautalan Paluusta joskus kolmen jälkeen, ja kun kävin muutamassa blogissa hetki sitten, tuoreimpana päivityksenäni niissä näkyi eilinen päivitykseni. Julkaisin tekstin uudelleen, nyt se näkyy muillakin.

  VastaaPoista
 7. Minulla on noita samoja ongelmia uusien päivitysten kanssa kuin Saralla ja Lauralla tuossa yllä. Välillä kestää, ennen kuin ajantasaistuu. Toukokuusta alkaen en ole päässyt suoraan Bloggerin kirjautumissivulle, vaan pitää mennä ensin ikään kuin ulkopuolisena omaan blogiinsa ja sieltä sitten kirjautua sisään. Aiemmin toimi toisin.
  Kommentointi sujuu vaihtelevasti. Joskus on pitkäkin kommentti ampaissut bittiavaruuteen, jos sormi on vahingossa hipaissut väärää näppäintä pahalla hetkellä, joskus taas kirjainvahvistus ei olekaan mennyt oikein enkä ole ajoissa huomannut...

  VastaaPoista
 8. Norkku: minä en ole kokeillutkaan selaimen vaihtamista, käytän firefoxia ja monella on ollut sen kanssa suuriakin ongelmia. Positiivista, jos sinulla kommentointi toimii, mutta kyllä varmasti välillä kenkuttaa avata IE pelkän sivupalkinpäivityksen takia.

  Maria: minäkin aina välillä unohdan sanavahvistuksen, et ole ainoa. :D joku vihjaisi jossain, että hänen blogiinsa ei saanut kommentoitua, mutta kun sanavahvistuksen otti pois niin sitten pystyi. Minullakin kuvat kenkkuilevat. Ne kyllä tulevat, mutta niiden vierelle ei voi kirjoittaa, tai ne eivät siirry, vaihda kokoa tai muuta pientä.

  Morre: pitäisiköhän vakavasti alkaa harkita jonkin muun selaimen kokeilemista, se tuntuu olevan aika kattava ratkaisu bloggerin ongelmiin. Onneksi blogger nyt muuten on alkanut toimia paremmin sen toukokuisen pudotuksen jälkeen. :)

  Riina: minäkin rakastan bloggeria ja en ikinä haluaisi tästä luopua. Pakkohan niiden on saada ongelmat kuriin jos haluavat pärjätä. Minullakin nuo lukijapalkin kuvat ovat välillä kadoksissa ja muuta mukavaista. :D

  VastaaPoista
 9. Laura: minulla on tuo ihan sama! Välillä uusimmat blogipostaukset eivät ilmesty, eikä päivittäminenkään auta. Joskus oman bloginimen (tai minun tapauksessani pöllöpuun) klikkaaminen auttaa, mutta ei aina. Blogloviniakin pitäisi ehkä harkita, se vaikuttaa kätevältä paikalta, mutta en ole ehtinytjaksanut perehtyä tarkemmin. ;)

  Sara: ihanaa, että nyt toimii! <3 minullakin on ollut noita kommentointivaikeuksia joihinkin blogeihin, voipi johtua juurikin tuosta kommenttiasetuksista. Ihanaa, että laitoit minulle sähköpostia, koska en olisi muuten hoksannut, että omissa asetuksissani on jotain pielessä. Ilmeisesti siis ponnahdusikkunallisuus auttaa! :)

  Kirsi: harmittavaisia nämä kaikki ongelmat, toivottavasti niihin löytyy pian ratkaisu! :)
  Kamalaa tuo kirjautumisvaikeuskin. Minut blogger on vielä toistaiseksi päästänyt sisälle. Se ei vain välillä kommentoidessani muista sitä ja joudun kirjautumaan uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Sanavahvistuksesta uskallan väittää, että minulla sellaista ei ole koskaan ollut, eikä ole tullut yhtään roskapostikommenttia. Eli väittäisin, että sen voi jättää melko surutta pois...

  VastaaPoista
 11. Mulla Blogger ei ole piiiitkään aikaan kenkkuillut yhtään (koputtaa puuta) enkä oikein tiedä mistä ongelmat voivat johtua. Olen myös päässyt kommentoimaan kirjoituksiasi ihan normaaliin tapaan. Toivottavasti ongelmat selviävät:)

  VastaaPoista
 12. Ahmu: hyvä kuulla. :) jotenkin sitä aina vaan pelkää, että niitä tulee. jos ongelmat eivät lopu ponnahdusikkunallisuudella, niin kokeilen sitäkin.

  Sanna: *kopkop* :D
  hyvä juttu, jos sinulla ei ole ollut ongelmia, ja ehkä ne muidenkin ongelmat tästä alkavat selviintyä. *kopkop*

  VastaaPoista
 13. Minulla bloggeri temppuilee välillä kunnolla! Varsinkin sivupalkin muokkaus tuntuu välillä todelliselta tuskalta! Saan tehdä usein kahdesti muutoksia, ennen kuin ne näkyvät - jos näkyvät. Ja entä sitten itse blogitekstit?! Rivivälit ovat välillä vaikka mitä, mutta kun yrittää muuttaa niitä, tilanne yleensä vaan pahenee :D

  Sinua olen mielestäni pystynyt aina kommentoimaan. Tosin vaihdoin itsellenikin juuri pongahdusikkunan varmistaakseni, että kommentit pääsee läpi.

  Blogger ei ehkä ole paras vaihtoehto aina ;(

  VastaaPoista
 14. Minulla on ollut juuri tuo kommentointiongelma, olen pystynyt kommentoimaan vain ponnahdusikkunallisiin blogeihin. Luulen, että Blogger teki jonkun päivityksen eikä selain pysynyt perässä. Muuten minusta Blogger toimii ihan ok, kaikenlaisia jumituksia on ajoittain muillakin nettisivuilla. Usein hitaus tai muu oikuttelu on tulkintani mukaan johtunut nettiyhteydestä eikä itse Bloggerista, vaikka usein minäkin syytän Bloggeria ensi tilassa. :D

  VastaaPoista
 15. Minulla suurin ongelma on ollut juuri kommentoinnin vaikeus; kommentointi onnistuu vain näihin ponnahdusikkunoihin. (Tosin loin OpenID-tunnuksen vielä erikseen, kun ei kaikkai blogeja pääse nimettömänä kommentoimaan ja halusin osallistua keskusteluihin...)

  Välillä minultakin katoaa seuraamieni blogien lista ja joskus ei näy kenenkään blogeissa lukijoita, mutta onneksi nuo ongelmat ovat olleet hyvin lyhytkestoisia.

  VastaaPoista
 16. Joo itselläni tosiaan auttoi joskus kun otin kirjainvarmistuksen pois käytöstä. Ja mielestäni se on aivan turhakin, yhtäkään roskakommenttia ei ole näkynyt. Itsestäni tuo koko toiminto on niin raivostuttava, kun se on melkein joka blogissa ja vain vaikeuttaa kommentointia. Useammin kuin kerran on käynyt niin, että sitä kirjainvarmistusta ei ole ja hypin ilosta klikatessani vain "lähetä kommentti" ja siirryn heti toiselle välilehdelle johonkin toiseen blogiin. Kun ehkä vartin päästä palaan takaisin välilehdelle, jossa kommenttini lähetin, se ei olekaan mennyt perille, vaan on siirtynyt hienoon esikatselulaatikkoon ja alapuolelle on ilmestynyt KAS KUMMAA, kirjaintunnistus! Monta kommenttia on varmaan jäänyt julkaisemattakin ihan vain siitä syystä, että olen epähuomiossa sulkenut välilehden, kun en ole tajunnut, että sinne onkin ilmestynyt ikuinen vihamieheni kurkkimaan.

  Teknisiä ongelmia itselläni aiheuttaa blogien lukijaksi kirjautuminen. Kun löydän uuden blogin ja haluan sen lukijaksi, en pysty blogin sivupalkista klikkaamaan liity, koska ponnahdusikkuna joka ilmestyy, pyytää minua kirjautumaan sisään ja kun kirjaudun, niin se palaa aina vain siihen ensimmäiseen ruutuun, että kirjaudu nyt sisään pliiiis. Lisään blogit lukulistalleni aina siitä Bloggerin aloitussivulta, hallintapaneeli vai mikä lie. Blogien poistaminen lukulistalta on täysin mahdotonta, sen suoritan Firefoxin sijaan aina IE:llä.

  Mielestäni Bloggerilla olisi paljon opittavaa esimerkiksi Livejournalilta. Eniten kaipaisin ehkä sitä toimintoa, että kommenttiosiossa vastauksen jonkun toisen kommenttiin voisi jättää suoraan sen alapuolelle ja siitä tulisi automaattisesti ilmoitus, kun omaan kommenttiin on vastattu. Unohdan aina klikata täällä tuota "tilaa sähköpostiin" laatikkoa ja sitten olen aina ihan pihalla kaikesta.

  Myös päivittyneiden blogien lukeminen on vaikeaa Bloggerin etusivulta. Se ei veny aina tarpeeksi pitkälle menneisyyteen, tai siis että jos on ollut kauan pois, niin kaikki sinä aikana päivittyneet blogit ei lopulta näy siinä syötteessä. Tämän takia rakastuin Blogloviniin, ihana ja kätevä!

  AAMEN :--DD

  VastaaPoista
 17. Minun mielestäni se kirjaintunnistus on turha ja ärsyttäväkin. Minulla ei ole se käytössä, eikä ole ainuttakaan asiatonta kommenttia tai bottispämmiä tullut. Voihan sen ottaa sitten käyttöön jos tulisi ongelmia...

  VastaaPoista
 18. Janniina, blogin lukijaksi onnistuu kun klikkaa oikeasta yläkulmasta "lue". Siitä lukijaluettelon kohdalta jos klikkaa niin tulee juuri tuo kirjautumisongelma...

  VastaaPoista
 19. Nyt toimii - lopulta!

  En ole pitkään aikaan kommentoimaan sinun ja muutamien muiden blogien postauksia. Nyt näyttäisi kuitenkin jälleen toimivan.

  Omassa blogissa auttoi selvästi ponnahdusikkunan käyttöön ottaminen. Sen jälkeen olen itsekin pystynyt kommentoimaan kommentteja kunnolla.

  Toivottavasti tämä on nyt onnellisesti ohitse. Aika monta viestiä varmasti jäi bittiavaruuksiin.

  Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 20. Heh, yllättäen blogger päätti aloittaa temppuilun sopivana päivänä: yritin siis aiemmin tulla kommentoimaan, että blogissani on sinulle haaste, mutta kommentointi ei onnistunut. Voin siis todeta, että kyllä, näyttää tämä blogger edelleen vähän temppuilevan :)

  Omassa blogissani ollut myös ongelmia esim. kirjautumisessa, onneksi ei sentään postauksia tai kommentteja ole kadonnut.

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta