perjantai 15. heinäkuuta 2011

OLI KIRJA, BLOGI, SUOMI JA LINNA

Minäkin pääsin eilen nauttimaan ihanien kanssablogistien seurasta Suomenlinnassa. Nopeimmat teistä ehtivät kirjoittaa jo eilen, mutta minä puksuttelin junalla ja sen jälkeen vielä vähän bussilla kohti kotia, ja sitten sänky kutsuikin jo väsynyttä matkalaista. Mutta nyt on kuvat latailtu koneelle (ja saatu Sannalta) ja nyt pieni kuvapäivitys, olkaattes hyvät!

Matka alkoi junalla, joka ei tainnut edes olla myöhässä. Eikä parin tunnin matka oikeastaan edes haitannut, mikäpäs parempaa ajankulua kirjablogitapaamiseen matkustavalla kuin kirjan lukeminen. Ja pian sain matkaseuraakin. 
 
 


Rannassa oli jännittävää tavata kokonainen poppoo uusia tuttavuuksia. Olin etukäteen mietiskellyt, miltä stereotyyppinen kirjabloggari näyttäisi pahimmillaan - mutta onneksi en löytänyt yhtään sulkakynää pureskelevaa hiipparia, vaan normaaleja, mukavia ihmisiä. Tai olihan sitä kaikkiin tavallaan tutustunut blogien kautta, mutta uusien ihmisten tapaaminen kasvokkain aina hieman jännittää. 

Lauttamatka oli paljon nopeampi kuin luulin, mutta merituuli virkisti ihanasti.  
Perillä Suomenlinnassa meille esiteltiin sen suloista pientä kirjastoa, joka oli kuin karamelli!
Kirjoja mahtui esille juuri sen verran, että löysi vaikka mitä, mutta ei tullut paljousahdistusta. Ihanasta vanhojen kirjojen vaihtari-ideasta voisivat myös suuremmat kirjastot ottaa oppia. Jos asuisin lähempänä, niin mukaan olisi lähtenyt sekä ostettuja, että lainattuja kirjoja, mutta nyt piti jättää väliin. 
Suomenlinna oli kyllä hirmuisen kaunis paikka, sen minkä ehdin sitä nähdä. Joskus pitäisi kyllä tulla paremmalla ajalla, tutustua saaren historiaan ja etenkin se lelumuseoon.
Parkkeerasimme eväinemme ruohikolle ja jutustelimme kirjoista ja muusta syömisen ohessa. Enpä ole ikinä ollut piknikillä, jossa olisi ollut näin paljon sorttimentteja. Kuvaan mahtui ehkä kymmenesosa kaikesta. Oli hauskaa tutustua ihmisiin ja jakaa ajatuksia. (vasta tässä vaiheessa nimet ja kasvot alkoivat löytää parinsa mielessäni, aiemmin esittäytyessämme tuli niin monta uutta ihmistä kerralla, etten muistanut enää puolienkaan nimiä). 
Oli kyllä antoisa reissu. Näin Turkulaisena se tarkoitti pitkää päivää junineen ja lauttoineen, mutta se olikin totaalinen irtiotto arjesta ja lomareissu. Helsingissä en ole turhan monta kertaa ollut ja tämä oli ensimmäinen visiittini Suomenlinnaan.

Oli ihanaa saada monille blogeille ääni ja kasvot, nyt on helppo löytää ihan uusia sävyjä blogeista, kun on nähnyt ihmisen sanojen takana. Toivottavasti tämmöisiä tulee joskus toistekin. Nyt olin niin alkuinnostuksen huumassa koko tapaamisen ajan, että ehkä jäi jotain kuulematta ja näkemättä.

Kiitos kaikille, oli kivaa!

7 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä! Ja kiva, että sieltä suomen sivistyksestä ehditten mukaan =O

  VastaaPoista
 2. Oli tosi mahtavaa, että tulitte Turusta piipahtamassa. Oli kiva nähdä ja jutella kirjoista oikein antaumuksella. :)

  VastaaPoista
 3. Mainiota, että hyppäsitten mukaan sieltä, missä kirjallisuus oli osa kaupunkia jo ennen Helsinkiä! Aika jännittävää on kyllä tavata virtuaali-ihmisiä livenä :D

  VastaaPoista
 4. Olipas mukava tavata ja onneksi löydetiin oikea laiturikin! Minäkin haikailin sinne Lelumuseoon, mutta toisella kertaa sitten. Odotan innoissani reissuani Suomen Turkuun! :)

  VastaaPoista
 5. Olipas ihana teksti ja kauniit kuvat, näitä lukiessa harmittaa yhä enemmän etten päässyt mutta josko sitten seuraavalla kerralla.

  Suomenlinna on kyllä ihana paikka, se on suosikkikohteitani Helsingissä. Siellä voi viettää aikaa kävellen, lukien, kahvitellen.. Talvellakin.

  VastaaPoista
 6. Tarkoitukseni oli osallistua tuohon tapahtumaan, vaan jäi sitten kuitenkin tällä kertaa.

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta