maanantai 2. huhtikuuta 2012

MAALISKUUN MAKUPALAT

Jos blogin perusteella katsoo, niin viime kuu oli huono lukukuukausi; vain viisi kirjaa. Niiden kotimaisuustaso on kuitenkin positiivinen, vain yksi viidestä oli käännöskirjallisuutta. Sivuja tuli luettua yhteensä 1609.

Eksyin tuossa eräs kaunis päivä reilu viikko sitten kirjakauppaan ja A Song of Ice and Fire -sarja lähti mukana, kaikki viisi osaa ja englanniksi. Nyt olen sitä innoissani pistellyt menemään heti kun on pienikin hetki aikaa. Vaikka luen englantia melkein yhtä nopeasti kuin suomeakin, niin noin 800 sivua per kirja ja kärpäsenkakan kokoiset tekstit varmistavat, että tämän sarjan kanssa kuluu useampi tovi. Ja koska tarina jatkuu niin suoraan osasta toiseen, en alkanut pilkkoa niitä arvioinneiksi osa kerrallaan, vaan kirjoitan niistä sitten yhdessä. 

Lisäksi kevään opiskelut etenevät kohti loppusuoraa ja kirjallisten töiden ja muiden parissa kului aikaa. Koulun ohella sain myös työtä ravintola-alalta ja se varastikin ne koululta jäävät vapaahetket.

Lionel Shriver: Poikani Kevin
Maritta Lintunen: Sydänraja
Seija Vílen: Pohjan akka
Venla Hiidensalo: Mediahuora
Petja Lähde: Poika

Blogiini on tässä kuussa taas päädytty mitä ihmeellisimmillä hakusanoillla. Mielenkiintoisin taisi tällä kertaa olla juhan suku-uutiset. Toivottavasti hakija löysi blogistani jotain mielenkiintoista, vaikkei uutisia Juhan suvusta tainutkaan osua silmiin.

9 kommenttia:

 1. Meillä taitaakin olla sitten sama lukuprojekti, tosin minä ajattelin lukea Tulen ja jään laulun suomeksi niin pitkälle kuin vain pystyn. Melkoinen urakka kyllä, olin katsovinani että kolmoskirjakin on yli 1000 sivua! Täytyypä käydä täällä kurkkimassa miten hanke sinulla etenee.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut työpaikasta! Ja toivotan hyviä hetkiä Songin parissa... =)

  VastaaPoista
 3. moikka! :) en oikein vielä blogisi ahkeran seilalunkaan jälkeen tiedä, millainen kirjamaku sinulla on, mutta itse olen nyt melkein kuukauden hehkuttanut Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaista, joten ehdottaisin sitä lukulistallesi (heti kun kiireiltä ehdit). Ei mitenkään erityisen sykähdyttävä tai merkittävä kirja, mutta todella ennalta-arvaamaton :)

  Jos et myöskään ole vielä lukenut Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen, suosittelen myös sitä.

  VastaaPoista
 4. Onnea työpaikasta!! Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut, hymähdin ihan kuinka samat kirjat meillä pyörii. Olen lukenut Mediahuoran ja Pohjan akan. Nyt yöpöydällä kevin,poika ja sydänraja.

  VastaaPoista
 5. Minun blogiin tultiin tässä kuussa hakusanoilla: "miten tulla vämpyyriksi", "minä olen ihmissusi", "hullu lehmä" ja "lehmän aivot". Mitähän he ovat blogistani saaneet? :D

  VastaaPoista
 6. Minullakin on Valtaistuinpeli yöpöydällä odottamassa. Aikomus olisi lukea sarja vähitellen läpi, mutta suomeksi. :) Aikamoinen urakka edessä, sinulla on sama homma jo hyvässä vaiheessa! :)

  Ja hyviä kirjoja olet lukenut maaliskuussa! Itse en ole lukenut noista vielä yhtäkään, mutta Poikani Kevin on lukuvuorossa seuraavien joukossa.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut työpaikasta :)

  Minua on alkanut tuo mainitsemasi sarja kiinnostamaan, sehän olisi hyvä olla aina joku sarja luvussa ;) Tosin minulla on edelleen Sookie Stackhouset lukematta, joten tässähän kertyy kohta jono!

  Joku eksyi blogiini haulla kasvuhormonin liikatuotanto, ei tainnut löytää etsimäänsä!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että noin monta kotimaista!! :)

  VastaaPoista
 9. Ps. Minulla on sinulle jotain blogissani!

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta