perjantai 21. syyskuuta 2012

TAKAISIN KIRJAMAAN PÄÄLLÄ

On ollut aika poikkeukselliset ja pelottavat nämä kuluneet kaksi viikkoa. Kipeilyä niin paljon, ettei lukeminen onnistunut ensinkään, saati tietokoneella oleminen.

Loppujenlopuksi minulla oli vain yhtäaikaa syvemmät niskalihakset umpisolmussa ja siihen jotenkin kietoutuva monipäiväinen migreeni. Viikon jatkunut jokailtainen niskakipu-pahoinvointi olisi kuitenkin voinut olla pahempaakin, joten päädyin parin hoitajan ja lääkärin kautta verikokeisiin, magneettikuviin ja selkäydinnäytteeseen. Viimeisenä mainitusta tuli aika paljon sivuoireita, ja aiempiin oireisiin yhdistettynä lopputulos oli se, että vietin kolme päivää TYKSissä maaten. 

Giovanni Boldini: Girl Reading in Salon
Nyt alkaa kuitenkin elämä voittaa, ja ehkä kirjojakin taas uskaltaisi varovaisesti kurkkailla. Sairaalassaolon aikana postiluukusta oli putkahtanut peräti viisi kirjaa, joten vaihtoehdoista ei ainakaan ole puutetta. Kirjastokin muisti ilmoittamalla parin varauksen saapumisesta. 

Olen ihan pudonnut kelkasta siinä mitä blogistaniassa juuri nyt tapahtuu, mitä luetaan, mitä ylistetään ja mitä moititaan. Pikkuhiljaa tässäkin taas ujuttelen varvasta oven väliin ja aloitan kuromaan aukkoa kiinni.

Ihanaa olla kotona.


24 kommenttia:

 1. Peikkoneito, tervetuloa takaisin. Kuulostaa hurjalta tuo sinun juttusi. Nyt vain sattui niin, että minulla alkoivat vaivata niskat joitakin viikkoja sitten, maanantaina meni selkä suihkussa ja olin yksin kotona. Kun selvisin sieltä yläkertaan, otin vahvaa kipulääkettä ja makasin kauhistuneena sängyllä ja teki pahaa. Sitten tokenin ja lähdin ajamaan asioita hoitamaan. Kun saavuin perille, en meinannut päästä autosta ylös, sillä selkä oli niin kipeä. Se on vieläkin ja en saisi istua tässä nyt, sillä istuminen on kaikkein pahinta.

  Olen koko ikäni jumpannut niskoja sekä selkää, mutta se ei riitä, jos istuu koneella ja lukemassa 10 tuntia vuorokaudessa...En ikinä enää kanna mitään raskasta. Älä sinäkään.

  Parhaalla ystävällni on perinnöllinen niskarappeuma ja tiedän kaikesta mikä siihen liittyy. Hän on 42 vee.

  Mitä hoito-ohjeita mahdoit saada? Olen kerran päättänyt, että en blogissa vaivojani valittele, mutta sekin päätös on tällä viikolla kaatunut. Sitä en kyllä julistanut, että jäin sinne suihkuun...Minut yllätti se, että tulee niin kova pahoinvointi siitä niska-selkäjumista, mitä se sitten liekään...

  Ihana kuva jälleen!

  Voi niin hyvin kuin jaksat voida♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle♥
   Harmillista, että sinullakin on niska- ja selkävaivoja. Ne on jotenkin niin kamalan kokonaisvaltaisia, mitään ei oikein voi tehdä kun sattuu missä tahansa asennossa oleminen ja tekee pahaa. Parempia vointeja sinullekin!

   Minä sain todella vähän mitään hoito-ohjeita. Käskettiin vain alkaa liikkua heti kun pystyy ja varata fysioterapeutti. Käteen lyötiin pahoinvointilääkettä ja lihasrelaksantteja. Olen nyt yrittänyt netistä googlailla kaikkia niskajumppaliikkeitä, mutta olen vähän hukassa ja pelkään että vinksautan itse niskani enemmän solmuun tuolla jumpalla. Parhaiten on ehkä auttanut se, kun on lahtenyt kävelemään ilman minkään valtakunnan kassia tuonne läheiseen metsikköön ja yrittänyt liikkua vapautuneesti. Toivottavasti tiistainen fysioterapeutti sitten kertoo lisää ohjeita!

   Poista
 2. Jopas. Kovasti toipumista sinne!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa hurjalta, onneksi mitään vakavampaa ei sitten ollut. Niskakipujen kanssa täälläkin taistellaan, satunnainen kassatyö ei sitä ainakaan helpota.

  Parempia vointeja jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niskavaivat on ilmeisestikin aika yleisiä. Minullakin on myyntityötä, eikä se oikein tee hyvää yhdistettynä opiskeluun ja lukemiseen ties missä asennoissa. Helpotusta sinunkin niskoillesi! :)
   Kiitos♥

   Poista
 4. Hurjaa ja kurjaa :(. Onneksi oot taas täällä. ♥

  VastaaPoista
 5. Jee, kiva kun oot takas ja pääsit Tyksistäkin pois :) Ota ihan rauhassa ja parantele itteäs herkuilla ja kirjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, äiti on lastannut jääkaapin täyteen kaikkia _terveellisiä_ herkkuja ettei tulis uudelleen paha olo. Äidit on kultaisia.♥

   Poista
 6. Kuulostaa hurjalta. Kotia ja arkea arvostaa kovasti sairaalareissun jälkeen.

  Kivaa, kun olet palannut.

  Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koti tosiaan tuntuu aivan uskomattoman ihanalta juuri nyt ja odottelen kovasti, että normaali arki alkaa kun pääsee taas ensi viikolla kouluun ja töihin.

   Poista
 7. Auts! :/
  Onneksi pääsit jo kotiin, toivottavasti olosi normalisoituu pian!

  VastaaPoista
 8. Kiva että oot takaisin. <3
  Ja ota tosiaan rauhallisesti nyt, varmasti uuvuttava ja raskas kokemus sulla takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän ottaa rauhallisesti, onneksi bussikortistakin on kausi loppunut, niin ei ole mitään hinkua lähteä kaupunkiin päin pariin päivään. ;)

   Poista
 9. Hui kuulostaapa tosiaan inhalta tuo sairastelu ja sairaalassa oleilu. Toivottavasti voit jo paremmin.

  Leppoisia lukuhetkiä sinulle ja voimia myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥. Lukeminen tuntuukin aivan uskomattoman ihanalta parin viikon tauon jälkeen. :)

   Poista
 10. Voi hurja :( Onneksi sait tarvittavat tutkimukset ja avun <3

  Minulla meni muutama vuosi sitten selkäjuttujen takia toinen jalka alta, joten kivut ja pelko omasta terveydestä on tuttua. Migreenistä ja sen oheisoireesta pahoinvoinnista minäkin kärsin välillä, silloin lukemisesta (tai mistään muustakaan "normaalista") on tosiaan turha haaveillakaan.

  Kiva, että olet taas voimissasi ja täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreeni ja selkäkivut tuntuvat olevan monille blogisteille tuttu juttu. Harmi, että ne kiusaavat sinuakin. Toivottavasti saadaan molemmat jatkaa syksyä terveinä! :)

   Poista
 11. Tervetuloa takaisin, kyllä se lukeminen kummasti piristää, kunhan saat kirjaan tartuttua. Tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Eipä ole lukeminen pitkään aikaan tuntunut näin ihanalta. ;)

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta