tiistai 6. marraskuuta 2012

TTT - VUODEN HALVIMMAT KIRJALÖYDÖT

( ... vaikea muotoilla lyhyt ja naseva otsikko. Alennusmyyntikirjalöydöt? Onko se edes oikea sana.  Halpiskirjalöydöt? Kuulostaa jotenkin vähemmän laadukkailta kirjoilta. Kirjalöydöt? Se voi tarkoittaa vain luettavia löytöjä, ei niiden ostamista. Kirjanostotärpit? Kirjoja halvalla? Kirjalöytötärppejä? )

Nykyään on aivan ihanaa, kun hyviä kirjoja löytää niin monelta suunnalta. Kirpputorit ja kirjakauppojen alennusmyynnit, poistolaarit ja kirjamessut, kaikista saa hyviä kirjoja halvalla. Tässä on kymmen parhaita kauppoja, jotka olen tehnyt tänä vuonna

10. Salman Rushdie: Firenzen lumoojatar 
Tämä maksoi 6,95€ jossain kirjakaupassa alennusmyyntien aikaan. Täysin uudesta kirjasta, ja vielä Aikamme kertojia -sarjan osasta pulittaa mielellään tuon verran, varsinkin kun niitä harvemmin tulee vielä kirppareilla vastaan
9. Seija Vilén: Mangopuun alla
Tämä tarttui kesällä mukaan kirjakaupan alekorista vitosella. Nyt olen löydöstä entistä enemmän innoissani, kun luin Pohjan akan ja pidin valtavasti.
8. Mari Strachan: Hiljaisuus soi h-mollissa
Kirjatorilla on ollut, ja on edelleen, kasoittain viidellä eurolla. Tämä nousi yhdeksi viime vuoden ehdottomista lempparikirjoistani ja olinkin iloinen saadessani hankkia sen hyllyyni. Ja kun Kirjatorillahan on välillä harmina kansipaperien huono kunto, nämä olivat oikein parahultaisessa kuosissa.
7. Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus
Turun Suomalaisessa kirjakaupassa on kiva ale/löytönurkka, jossa tulee kummasti pyörähdettyä aika usein. Yhden viime vuoden suosikkini kotiutin hintaan 4,95€.
6. Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta
Parhaita löytöjä tekee usein kirpparilta, ja hyvänä esimerkkinä tämä priimakuntoinen teos, joka on jo pidempään ollut lukulistalla, hintaa sille kertyi kolme euroa.
5. Michael Cunningham: Säkenöivät päivät
Kirjamessuthan ovat kirjahamsterin taivaspaikka. Antikvariaattihyllyjen sopukoista kun löytyi 3€/kpl -hylly, olivat rahani mennyttä kalua. 
4. Häivähdys Purppuraa
Hieno klassikko, jota harvemmin kirjakaupoissa näkee, myöskin kolmen euron hyllystä kirjamessuilla.
3. Jodi Picoult: Sisareni puolesta
Porissa on yksi todella monipuolinen kirpputori, jossa kirjat kerätään yhteen nurkkaukseen erilleen muista pöydistä. Tämä ihanuus maksoi vain kaksi euroa.
2. Anita Diamant: Punainen teltta
Kontista vain tekee välillä niin upeita löytöjä. Harva kirja maksaa paria-kolmea euroa enempää. Tästää uskonnontutkijanluontooni vetoavsta vanhasta tuttavastani sain pulittaa kaksi euroa.
1. Carol Shields: Ellei 
Ja sokerina pohjalla; torikirpparit. Kirjojen kunto ei ole aina ihan paras mahdollinen, ja välillä kioskikirjallisuuden joukosta saa todella kaivaa ennen kuin löytää laatua, mutta sieltä voi todella tehdä elämänsä kirjalöytöjä. Tämä Shields maksoi vain yhden euron ja oli kunnoltaan uudenveroinen.

Edward Burne Jones: Portrait of Katie Lewis

Mitä hyviä löytöjä sinä olet viimeaikoina tehnyt ja mistä?

8 kommenttia:

 1. Hauska lista! Joskus tulee kyllä tehtyä löytöjä.. Sitten on taas niitä kirjoja mistä maksaa 30 e ja ovat susihuonoja.
  Kiinnitin huomiota tuohon Seija Vilen-kohtaan. Eikös se ollut Kaukonen keneltä ilmestyi Vihkivedet? :)

  VastaaPoista
 2. Voi apua, mä nyt sekoilen näiden kirjailijoiden kanssa oikein urakalla! :D Kiitos kun huomautit ennen kuin nolaan taas itseäni enempää.

  VastaaPoista
 3. Ellei on LÖYTÖ! Luin sen vähän aikaa sitten blogiani varten uudestaan ja häikästyin vieläkin enemmän kuin vuosia sitten. Hienoja lukuhetkiä sinulla odottamassa.

  Mahtava kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan lukukokemusta innolla. Tykästyn Shieldsiin lisää ja lisää jokaisen lukemani kirjan jälkeen ja Ellei vaikuttaa muutenkin aiheeltaan kiinnostavalta. Todellinen löytö kyllä. :)
   Ja kiitos!

   Poista
 4. Oih mikä lista! Ihan sitä paitsi kateeksi käy nuo löytösi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä näissä lukemista riittää. Onneksi nykyään on niin helppo tehdä hyviä löytöjä. :)

   Poista
 5. Jaahas, kommentti katosi kesken kaiken - toivottavasti ei tule kahtena...

  Stephen Kingin Musta torni VI Susannan laulu Oulun kirjamessuilta uutena hintaan 5 €, lisäksi muutamia Kingin kovakantisia (tiiliskiviä) 2 €/kpl käytettynä netin kautta, kuin uusia... Kokoelma täytty hitaasti, mutta varmasti ;)

  VastaaPoista
 6. Minulla on vielä Kingin muotoinen aukko kirjahyllyssäni ja lukukokemuksissani, täytyisi kyllä se pikkuhiljaa täyttää... Mutta jos parilla eurolla löytää herran teoksia kovakantisena, niin sitä voi jo sanoa löydöksi! ;)

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta