tiistai 27. marraskuuta 2012

TTT - KYMMENEN SYYTÄ VIIME VIIKON BLOGIHILJAISUUTEEN

Niin... olen tässä pitänyt reilun viikon blogitaukoa ja oikeastaan vähän taukoa lukemisestakin. Koska vasta tänään sallin itseni avata bloggerin pitkästä aikaa, aloitan postaamalla kootut syyt poissaolooni. 

1. Kandin tutkimussuunnitelma piti palauttaa viime torstaina...
2. ...ja koska en osaa tehdä mitään ajoissa, vietin viime viikon alkupäivät tiiviisti tietokoneen ja lähdekirjojen äärellä...
3. ...tutkimussuunnitelman suullinen presentaatio oli tänään...
4. ...ja sitä varten piti tehdä powerpoint -esitys...
5. ...minun rakkaalla miniläppärillänihän ei ole mitään Microsoft Officea (eli siis ei powerpointia) ..
6. ... ja jostain syystä koneeni ei suostunut lataamaan sitä edes koeajaksi...
7. ...pikaisella nettiselailulla löytyi avuksi OpenOffice, jonka Impress -ohjelmalla saa tallennettua ppt-formaattiin...
8. ...olen käyttänyt powerpointia viimeksi lapsena ja impressiä en koskaan, joten homma ei ollut ihan helppo...
9. ...ja siihen meni hitsisti aikaa...
10. ...ja koska minähän olen perfektionisti, valikoin esitelmän kuviakin monta tuntia puhumattakaan tekstilaatikoiden venyttelystä ja vanuttelusta, nuolten paksuuden määrittämisestä ja taustan valitsemisesta.

...Mutta nyt on tutkimussuunnitelma onnellisesti palautettu ja presentaatio pidetty. Enkä edes pyörtynyt vaikka mieli tekikin (en siis ole mikään rohkea julkisten puheiden pitäjä).

Nyt sitten vihdoin pääsen taas kirjojen kimppuun, näpyttelemään postauksia blogiin ja päivittämään itseäni blogistanian tasalle. 

William Merritt Chase: Shinnecock interior studio

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä jatkoa varten! Nuo tilaisuudet, joissa pitää esitellä omaa ajattelua ja olla riittävän kypsä ottamaan vastaan kritiikkiä, ovat kyllä haastavia... mutta antavat paljon myös. :)

  Minun powerpoint-perfektionismini karisi auskuvuoden aikana, kun yhdelle tunnille väkersin sikahienon diashown Lapuanliikkeestä – ja sitten se ei toiminut Norssin tietokoneilla!!! Sen jälkeen olen tehnyt kaikki pp-esitykset siihen ihan perusperuspohjaan. Varmuuden vuoksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tilaisuudet ovat kyllä hyviä. Tämä oli minulle ensimmäinen aikoihin, ja jännitin niin paljon, etten muista tilanteesta mitään. Ehkä harjoitus alkaa pikuhiljaa tehdä mestaria siinäkin asiassa. ;)

   Pari tuttuani tekee juuri auskua ja niillä kyllä hommia ja powerpointteja piisaa. Täytyy olla iloinen, että itse pärjää niillä parilla. Jos minun diashowni ei olisi toiminut, niin olisi kyllä ollut maailmanloppu siinä tilanteessa. :D

   Poista
 2. Heh, mun powerpointit aivan selvästi kalpenee nykyisten rinnalla =) Uskon selkeyteen ja yksinkertaisuuteen (lue: nopetekoisuuteen).

  Blogissani tunnustus sulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se minunkin perfektionismini kapenee jos enemmän joutuisi tekemään. Hieman nauratti kun tappelin ainakin tunnin taustan kanssa ja niillä kahdella muulla oli valkoiset taustat. Ehkä pitäisi oppia hienostelemaan vähemmän. ;)

   Kiitos!

   Poista
 3. No mutta hyvä jos on homma hanskassa :) Tsemppiä itse tutkimukseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma on hanskassa, mutta hanskat välillä pahasti hukassa. ;) Kiitos, eiköhän se siitä.

   Poista
 4. Ihanaa että suunnitelma ja esitelmä on nyt pidetty! Onnea ja tsemppiä jatkoprojektiin!:)

  VastaaPoista

peikkoneito kiittää kommenteista - jokaisesta